Linköping: Oroligt i Ryd inatt

FOTO: ARKIV
FOTO: ARKIV

Strax före klockan 22 på fredagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i stadsdelen Ryd i Linköping.

På platsen kan man konstatera en brand vid en uteplats till en lägenhet. Det har även brunnit i fasaden.

Vid 01.55 natten till lördagen larmas polisen till en adress i närheten av Ryds Herrgård där vittnen enligt polisen sett bråk mellan flera personer, även skottlossning kan ha förekommit säger polisen. På platsen finner polisen en man som har knivskurits och är enligt polisen allvarligt skadad men ej livshotande. Ett område på platsen spärrades av och föremål oklart vad har tagits i beslag. Polisen utreder ärendet som försök till mord.

Senare fram mot morgonen får polisen larm om skottlossning från Rydsvägen där någon skjutit mot en lägenhet där flera personer fanns men enligt polisen kom ingen av dessa till skada. I ärendet så utreder polisen fallet som grovt olaga hot samt skadegörelse. Enligt polisens presstalesman Fredrik Kliman så finns ingen misstänkt för händelsen.

 

ANNONS