Linköping: Varning – Det är inte Postkodlotteriet

Under lördagskvällen ringer två män på dörren hos en äldre kvinna på Stiglötsgatan i Linköping.

Han påstår sig då komma från Postkodlotteriet och berättar att hon vunnit pengar. De berättar för kvinnan då att de behöver låna hennes bankkort samt pinkod så att man kan sätta in vinsten. De får kort och pinkod och återkommer med kortet efter cirka 10 minuter.

Kort efter kontaktar kvinnan ett av sina barn som då dubbelkollar detta och det visar sig då att det fattas 6400kr från kvinnans konto. Den äldre kvinnan mår nu mycket dåligt efter detta.

Polisen manar till skärpt uppmärksamhet angående personer i Linköping som säger sig komma från postkodlotteriet. Polisen vill påminna om bankernas uppmaning om att betrakta bankkortet som en värdehandling och aldrig lämna ut pinkoden.

Polisen är intresserade av tips från allmänheten om män i närheten av Stiglötsgatan som uppträder misstänkt. Tipsa polisen på 114 14 säger Tomas Agnevik vid polisen i Östergötland.

Då kan det även tilläggas att bedragare använder Postkodlotteriet i stora delar av landet, för en tid sedan drabbades även en äldre kvinna i Sandviken.

 

ANNONS