Malmö: Festen kom av sig under lördagen

Från polisen och de båda lagens sida fanns en förhoppning att dagens cupmatch skulle bli en trevlig publiktillställning. Ganska snart stod det dock klart att många av supportrarna hade helt andra avsikter med denna dag. Framför allt Hammarbysupportrarna bar sig väldigt illa åt redan före match då flera av dem tog sig in på arenan med våld. Oroligheterna fortsatte under match och utvecklades till fullskaliga upplopp efter matchen med båda sidor involverade. Även om vi från polisens sida var väl förberedda så var åtminstone inte jag beredd på det ursinne vissa supportrar utryckte mot varandra, ordningsvakter och polispersonal. Jag är väldigt besviken men framför allt ledsen över att flera av mina duktiga poliser kommit till skada. En sådan här dag ställer jag mig väldigt frågande till om dessa fotbollsmatcher är värda sitt pris skriver Polisen i ett pressmeddelande.

ANNONS