Jönköping: Flygolycka i Vättern – en saknad

En person saknas i samband med att ett sjöflygplan havererat i Vättern. Larmet kom in vid 18.35 från en person som också befunnit sig ombord, men simmande tagit sig i land. I samband med en landning på Vättern välte flygplanet. Två personer från Tyskland fanns ombord, båda med flytväst. Just nu pågår eftersök av den saknade personen med hjälp av tre båtar och Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Säve/Göteborg. Sjöräddningssällskapets enheter från Visingsö, Vadstena-Motala och Karlsborg deltar i insatsen. Även ambulans, polis och den kommunala räddningstjänsten, samtliga från Jönköping, finns på plats.

Räddningsinsatsen leds av Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Sjöflygplanet är hittat mitt emellan Gränna och Visingsborg, Visingsö. Planet ligger och flyter, och observerades först av en person i land, innan det kunde fastställas av helikoptern att det var flygplanet. Personen som befann sig ombord är än så länge inte hittad, men sökinsatsen pågår för fullt. Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Säve/Göteborg, Lifeguard 901, har påbörjat ett nytt sök efter att ha varit i Jönköping och tankat. Vattentemperaturen på platsen uppges vara 13 grader. Sökinsatsen kommer att pågå för fullt tills mannen hittas eller det blir för mörkt för att leta efter honom.

Flygplanet lyfte från flygplatsen i Värnamo/Ljungby närmast innan olyckan inträffade. Mannen som simmade i land och larmade är medtagen och nedkyld, men i övrigt oskadd.

Flygplanet har undersökts, och det har konstaterats att det inte finns någon person inne i det. Flygplanets position är utmärkt för att det senare ska kunna bärgas. Man har också konstaterat att det inte finns några utsläpp från det i dagsläget. Räddningstjänsten i Jönköping ansvarar tillsammans med Statens Haverikommision (SHK) för att planet bärgas.
– See more at: http://www.sjofartsverket.se/sv/Sjofart/Sjo–och-flygraddning/JRCC-Online/Haveri-sjoflygplan-Vattern/#sthash.MxmBaDv6.dpuf>En person saknas i samband med att ett sjöflygplan havererat i Vättern. Larmet kom in vid 18.35 från en person som också befunnit sig ombord, men simmande tagit sig i land. I samband med en landning på Vättern välte flygplanet. Två personer från Tyskland fanns ombord, båda med flytväst. Just nu pågår eftersök av den saknade personen med hjälp av tre båtar och Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Säve/Göteborg. Sjöräddningssällskapets enheter från Visingsö, Vadstena-Motala och Karlsborg deltar i insatsen. Även ambulans, polis och den kommunala räddningstjänsten, samtliga från Jönköping, finns på plats.

Räddningsinsatsen leds av Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Sjöflygplanet är hittat mitt emellan Gränna och Visingsborg, Visingsö. Planet ligger och flyter, och observerades först av en person i land, innan det kunde fastställas av helikoptern att det var flygplanet. Personen som befann sig ombord är än så länge inte hittad, men sökinsatsen pågår för fullt. Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Säve/Göteborg, Lifeguard 901, har påbörjat ett nytt sök efter att ha varit i Jönköping och tankat. Vattentemperaturen på platsen uppges vara 13 grader. Sökinsatsen kommer att pågå för fullt tills mannen hittas eller det blir för mörkt för att leta efter honom.

Flygplanet lyfte från flygplatsen i Värnamo/Ljungby närmast innan olyckan inträffade. Mannen som simmade i land och larmade är medtagen och nedkyld, men i övrigt oskadd.

Flygplanet har undersökts, och det har konstaterats att det inte finns någon person inne i det. Flygplanets position är utmärkt för att det senare ska kunna bärgas. Man har också konstaterat att det inte finns några utsläpp från det i dagsläget. Räddningstjänsten i Jönköping ansvarar tillsammans med Statens Haverikommision (SHK) för att planet bärgas skriver Sjöfartsverket i ett pressmeddelande.

Har du bilder? Maila till bilder@nyhetswebben.se eller ladda upp via hemsidan

ANNONS