Stockholm: Högsommar – Stor risk för olyckor

Trafikverket vill göra alla trafikanter uppmärksamma att vi nu är inne i en period med kraftiga åskregn och höga dygnsmedeltemperaturer. Risken för vattenplaning ökar drastiskt vid rikliga vattenmängder och hastigheten är helt avgörande för väggreppet.När vägbanan blir riktigt varm så ökar risken för att väggreppet kan försämras. Nybelagda vägar är i enstaka fall särskilt utsatta eftersom bindemedel kan tränga upp till ytan vid långvarigt höga temperaturer. Fenomenet kallas ofta ”blödande asfalt” och kan medföra en hal vägbana.

Var alltså extra uppmärksam och kör försiktigt, håll avstånd och var utvilad.

Om du som trafikant upptäcker något som inte är som det ska så kontakta Trafikverkets kundtjänst på telefon 0771 – 921 921.

OBS! Om du ser en trafikolycka eller annat intressant ta några bild / bilder och LADDA UPP HÄR och det spelar ingen roll var i landet det är allt från Ystad till Haparanda kommer att publiceras.

ANNONS