Stockholm: Tågurspårning vid Stockholms central

FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA
FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA

Vid 02-tiden natten mot onsdagen spårade ett godståg ur vid Stockholms central.

Urspårningen skedde strax norr om spår 8-10, 11 och 12 där tre av godstågets vagnar spårade ur. Trafikverket ser mycket allvarligt på det inträffade och kommer genomföra en utredning. Det är ännu inte fastställt vad som orsakade urspårningen. Förseningar kan uppstå för fjärrtågen till och från Stockholms central. Det gäller tåg på sträckorna:

Stockholm-Norrköping/Malmö/Eskilstuna/Hallsberg/Göteborg (och omvänt)
Stockholm-Uppsala/Gävle/Falun/Sundsvall (och omvänt)

Just nu arbetar personal på plats för att undersöka hur stor skadan på spåranläggningen är. Såväl spår, en växel och sliprar skadades vid urspårningen. Spåren beräknas vara farbara igen på söndag, rapporterar Sveriges Radio.

ANNONS