Stockholm: Rån mot Forex i Jakobsberg

FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA
FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA

För andra gången på mycket kort tid slår beväpnade rånare till mot Forex Bank i Jakobsbergs centrum.

Det var strax innan 14 på söndagseftermiddagen som överfallslarmet aktiverades på Forex Bank i Jakobsbergs centrum. Två tungt beväpnade rånare hade forcerat gallerians dörrar med ett fordon och sedan kört fram till Forex Bank där de upprepade gånger körde in i expeditionsdisken. Polisen fick larmet vid 13.46 och skickade flera polispatruller till platsen. Även två ambulanser skickades till Jakobsbergs centrum.

Rånarna tilltvingade sig två värdeväskor från personalen innan de försvann till fots från centrum. Rånarna ska sedan ha hoppat in i ett flyktfordon och kört i riktning mot Söderhöjden. Under flykten ska fotanglar ha spritts ut och flertalet personbilar ska enligt uppgifter ha fått punktering. Flyktfordonet påträffades senare på Hammarvägen och polisen spärrade av ett större område kring fyndplatsen i väntan på tekniker.

Efter rånet evakuerades centrumbyggnaden och stängdes ned. Ingången vid Hemköp hölls dock öppen för de som ville rösta i röstlokalen. Ingen person kom till fysisk skada vid rånet. Under eftermiddagen anlände teknikerna till Hammarvägen och undersökte flyktfordonet innan det beslagtogs för vidare undersökning.

Vid 18.30 påbörjade polisens tekniker undersökning av Forex. Det är oklart hur lång tid undersökningen kommer att ta. Ingången vid Tornérplatsen, där rånarna körde in med fordonet, är avstängd tills vidare. Söndagens rån är det andra på mycket kort tid. I torsdags försökte en beväpnad gärningsman råna kontoret, men misslyckades och fick fly utan byte. Det finns i nuläget ingen gripen för söndagens rån.

ANNONS