Bollnäs: Olycka med farligt gods på väg 623

FOTO: DANIEL SJÖHOLM / LARM SÖDERHAMN
FOTO: DANIEL SJÖHOLM / LARM SÖDERHAMN

Vid klockan 20.30 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till väg 623 utanför Bollnäs där en tankbil kört av vägen och vält.

Olyckan inträffade i höjd med Landa, väster om Segersta. Tankbilen, som blev liggande på en åker, är lastad med ämnet polyaluminiumklorid. Chauffören fick efter olyckan hjälpas ur hytten av räddningstjänsten och fördes sedan med ambulans till sjukhus, han skall enligt de första uppgifterna inte vara allvarligt skadad.

Räddningstjänsten från Bollnäs och Kilafors arbetar på platsen tillsammans med kemenhet från Söderhamn. Man har spärrat av ett område med en radie på drygt 300 meter kring olycksplatsen och väntar nu på att åkeriet skall komma med en ny tankbil att pumpa över det farliga ämnet till.

 

ANNONS