Mycket besvärligt på vägarna i södra Sverige

FOTO: DAVID SKARLAND / DAVID-S FOTO
FOTO: DAVID SKARLAND / DAVID-S FOTO

Det är mycket besvärligt på vägarna i södra Sverige nu när stormen Egon med full kraft dragit in över landet västerifrån.

Allmänheten avråds från att vistas utomhus och man bör undvika att ge sig ut i trafiken. Det råder kraftigt begränsad framkomlighet på flera vägar i Götaland på grund av nedfallna träd och andra lösa föremål. Iaktta mycket stor försiktighet.

Vid klockan 00.30 larmades räddningstjänsten till länsväg 157 några kilometer söder om Ulricehamn där ett träd blockerade hela vägbanan. Räddningstjänsten kapade trädet och flyttade undan det från vägbanan så det blev full framkomlighet igen.

På E4 mellan Norrköping och Linköping avråds vindkänsliga fordon från att köra över Norsholmsbron. I södergående riktning kan man ta avfart Melby (116) och för norrgående trafik avfart Norsholm (115). Räddningstjänsten fick också vid halv ett-tiden rycka ut och röja upp ett nedblåst träd strax söder om Ödeshög.

I Jönköpings län har polis och räddningstjänst nu beslutat att inte åka på larm om nedfallna träd, rapporterar P4 Jönköping. Man kommer enbart att åka om det är fara för människors liv. Detta på grund av stor fara för egen personal, samt efter att en polisbil blivit fast mellan två nedfallna träd utanför Tranås.

Klockan 03.10 inkommer larm om en buss som sitter fast mellan nedfallna träd på länsväg 131 vid Asby utanför Ydre. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Räddningstjänsten i Kalmar larmas klockan 03.20 till E22 i höjd med Rinkabyholm. I södergående körfält ligger det ett stort träd över vägbanan.

Det syns tydligt var stormen befinner sig just nu.
Det syns tydligt var stormen befinner sig just nu.
ANNONS