Gävle: Mordförsök i centrala Gävle

FOTO: ROGER NILSSON
FOTO: ROGER NILSSON

Natten till söndagen runt klockan 03 larmades polispatruller samt ambulans till Nordea på Drottninggatan i centrala Gävle. Enligt larmet hade ett bråk uppstått på platsen. När polisen anlände till platsen hade ambulans redan transporterat en svårt skadad kvinna i 30-årsåldern till sjukhus där hon nu vårdas med allvarliga skador.

Ytterligare två skadade personer fanns på platsen men deras betecknas som lindriga enligt polisen. Polisen har gripit en man i 25-årsåldern som nu är misstänkt för försök till mord alternativt dråp. När Nyhetswebben var på platsen var det lugnt och stilla i området.

Polisen har hållit ett stort antal förhör under natten med anledning av händelsen samt andra utredningsåtgärder.

VITTNEN! Polisen vill komma i kontakt med en man som bar röd keps och svart jacka av collegetyp. Mannen har varit på platsen och kan ha upplysningar att lämna i ärendet. Kontakta polisen på 114 14 och begär ledningscentralen i Gävleborg.

Även andra som har gjort iakttagelser eller vet något om det inträffade ombedes att höra av sig till polisen.

 

 

ANNONS