Luleå: Polisen varnar för vägpirater igen

polisbil_vinter

Polisen vill uppmärksamma allmänheten om att de så kallade “vägpiraterna” fortsätter att verka på vägarna runt om i länet.

Flera samtal har kommit in till polisens ledningscentral om att personer försöker att stoppa andra bilister på vägen.Det rör sig om olika utlands registrerade fordon parkerade med personer utanför. Personerna kliver ut i körbanan och vinkar och försöker förmå andra bilister att ge dom pengar.

Polisen har talat med ett par av dessa och försökt förmå dom att inte agera på detta sätt då det utgör en fara för att en olycka eller annat kan uppstå.

Inga brott är anmälda som kan kopplas till detta.Tillvägagångssättet är bara olämpligt och skapar oro bland andra trafikanter.

Allmänheten anmanas att vara försiktig vid kontakten med dessa ,utan att göra avkall på att stanna då det verkligen rör sig om en nödsituation eller liknande. Eget omdöme bör få råda skriver Polisen i ett pressmeddelande ikväll.

ANNONS