Stockholm: Väpnat rån mot guldbutik i Jakobsberg

FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA
FOTO: DAVID SPAK / SPAKSMEDIA

Det var strax före klockan 10.30 som en stor polisstyrka larmades till Jakobsbergs centrum efter ett larm om ett rån mot en klock- och guldbutik.

Fyra gärningsmän körde in på torget med två fordon. De backade sedan in en mörk Volvo XC70 i butiken. I samband med rånet avlossade rånarna flera skott, men ingen person skadades fysiskt vid rånet. Gärningsmännen var även beväpnade med en kniv, enligt polisen.

Efter rånet flydde de fyra förövarna i två fordon, varav en röd Volvo av äldre modell. Den röda Volvon påträffades sedan bakom Aspnässkolan. I samband med flykten spred rånarna ut fotanglar på bland annat Ynglingavägen och Folkungavägen. Tekniker undersökte under dagen flyktbilen som påträffats och butikslokalen. Polisen uppger att ett stort antal människor blev vittnen till rånet och poliser från Stockholm city, Västerort och Norrort arbetade med att prata med vittnen och spärra av brottsplatsen.

Även Stockholms piketstyrka sattes in i ärendet och en helikopter hjälpte till i spaningarna efter rånarna. Sent på eftermiddagen var ännu ingen misstänkt gripen.

ANNONS