Norrköping: Kringresande hantverkare har slagit upp nytt läger

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

De utländska kringresande hantverkarna har slagit upp ett nytt läger på en parkeringsplats utanför Norrköpings curlinghall.

Detta efter att ha blivit avhysta från den parkeringsplats nära Himmelstalunds camping de sedan drygt två veckor ockuperat. Man flyttade först till mark som hyrs av en ridklubb där man bland annat rider med islandshästar. Där blev man dock inte långvariga, utan tvingades flytta ännu en gång.

Nu står det alltså ett 15-tal husvagnar och minst lika många bilar på parkeringen mellan Himmelstalundshallen och Racketstadion. Man breder ut sig rätt ordentligt med tvättmaskiner, elverk och stora gasoltuber utanför vagnarna. När Nyhetswebben var på plats för att dokumentera eländet så blev stämningen snabbt hotfull med många ramsor av engelska okvädningsord som följd.

Enligt för oss obekräftade uppgifter till NT.se så verkar kommunen ge sitt stöd åt den kringresande verksamheten genom att upplåta en plats vid Händelö gård där de kan ställa upp sina vagnar, något som inte verkar ha passat sällskapet. Många kommuner gör vad de kan för att bli av dessa oseriösa hantverkare, att istället bidra till verksamheten är att göra samhället en otjänst.

På måndagskvällen larmades polis till campingen då det uppstått hotfull stämning när personer inte fick tillgång till duscharna för betalande gäster. Om det var personer ur detta sällskap är ännu oklart.

Har du egna upplevelser av kringresande utländska hantverkare? Dela gärna med dig till oss genom att klicka här.

Läs mer om de utländska så kallade asfaltsläggarna här.

ANNONS