Svensk räddningshelikopter i rysk sjöräddningsinsats

FOTO: ARKIV
FOTO: ARKIV

Sjöräddningscentralen i Kaliningrad kontaktade klockan 15.42 Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral och bad om helikopterassistans.

Ett segelfartyg som befann sig cirka 75 nautiska mil sydsydost om Gotland, inom Kaliningrads räddningsområde, har ropat mayday eftersom man tar in vatten. Fartyget har 15 personer ombord.

Klockan 16.05 lyfter Lifeguard 006 från Visby och sätter kurs mot haveristen. Ombord har man livflottar och pumpar. Kustbevakningens övervakningsflyg KBV503 befinner sig i luftrummet över Östersjön och en polsk räddningshelikopter har också satt kurs mot platsen.

Strax efter klockan 17 har man vinschat över pumpar till segelfartyget. Besättningen har evakuerats till ett närliggande fartyg och det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada. Insatsen leds av Ryssland.

 

ANNONS