Söderhamn: Tre till sjukhus efter trafikolycka

FOTO/TEXT: DANIEL SJÖHOLM / LARM SÖDERHAMN
FOTO/TEXT: DANIEL SJÖHOLM / LARM SÖDERHAMN

Vid 15.30-tiden på söndagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 50 i höjd med Emböle mellan Söderhamn och Glössbo.

En lastbil och en personbil som mötte varandra hade av okänd anledning kolliderat i höjd med infarten till Emböle. Efter kollisionen hamnade de båda fordonen på sidan av vägen. Personbilen hamnade i diket medan lastbilen körde av vägen och tippade i Florån. Tre personer färdades i de båda fordonen och samtliga av dessa kunde på egen hand ta sig ur fordonen. I bilen färdades en man och en kvinna som båda har förts till sjukhus. Mannen ska ha klagat på nacksmärta och kvinnan hade en befarad bruten fotled. Lastbilschauffören fördes även han till sjukhus för kontroll.

I samband med räddningsarbetet stängde man av väg 50 helt och dirigerade trafiken via gamla vägen genom Mo. Det är i nuläget oklart när bärgningen av lastbilen kommer att ske.

ANNONS