Söderhamn: Nu söker Gävlepolisen vittnen till våldtäkt

Polisen vill ha in tips och iakttagelser rörande den våldtäkt som skedde på Åsbäcksgatan i Söderhamn vid kl 23:40 natten mot söndagen den 25:e.

Målsägaren, en 23-årig kvinna, har vid förhör berättat att våldtäkten har inträffat i anslutning till adressen Åsbäcksgatan i Söderhamn. Handlingen, som enligt polisen bedöms som våldtäkt, ska ha utförts av en för offret okänd man.

Polisen har fått ett signalement på mannen men man vill i nuläget inte offentliggöra denna då det kan påverka eventuella vittnen eller personer som har gjort iakttagelser i samband med händelsen.

På söndagen uppgav polisens vakthavande befäl för flera medier att kvinnan som fördes till sjukhus inte ådragit sig några skador i samband med våldtäkten. Detta har visat sig vara en uppgift som är felaktig. Skadorna bedöms dock som lindriga skriver Larm Söderhamn.