Norrköping: Väktare knivskuren vid asylboende

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

Det var klockan 21.16 på söndagskvällen som polisen larmades till Södra Promenaden i Norrköping.

Väktare hade kallats till asylboendet Bollen med anledning av att två unga män försökt ta sig in på boendet. Personerna skall själva ha varit asylsökande, men inte behöriga att vara på boendet. En av de unga männen gick till attack mot väktaren med kniv. Skadorna blev endast ytliga och väktaren tog upp jakten på de båda männen samtidigt som polis tillkallades.

Vid gamla lasarettsområdet hade väktaren hunnit ikapp och när polispatrullerna anlände till platsen greps den ena av dem och den andre medtogs av polisen till förhör. Den gripne är misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt olaga hot.

Den knivskurne väktaren fick hjälp av sina kollegor att ta sig till sjukhus.

ANNONS