Kalmar: Explosionsrisk vid brand på bilverkstad

FOTO: HELMUTH PETERSSON
FOTO: HELMUTH PETERSSON

Det var strax före klockan 23 på lördagskvällen som larm inkom om brand i en bilverkstad vid en bensinstation på Gamla vägen i Kalmar.

Räddningstjänst från flera stationer tillsammans med ambulans och polis larmades till platsen. Det brann kraftigt i verkstaden när styrkorna anlände och då man visste att det fanns gasflaskor i byggnaden så fick man hålla ett visst säkerhetsavstånd.

Ett viktigt meddelande till allmänheten utfärdades och boende i närheten uppmanades stänga fönster och ventilation för att inte få in den skadliga röken. Ett säkerhetsavstånd om 300 meter upprättades och hölls under många timmar på grund av explosionsrisken.

Branden tros ha startat i en bil som stod på en lyft.

ANNONS