Södertälje: Stopp på E4 efter lastbilsolycka

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA
FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

Vid 20-tiden på onsdagskvällen inträffade en singelolycka med lastbil på E4 mellan Moraberg och Motorvägsbron i Södertälje.

I norrgående och under bron till Nynäsvägen hade en lastbil kraschat in i bropelarna. Ekipaget blev sedan liggandes över vägen. Två personer färdades i lastbilen. Båda är förda till sjukhus med ambulans respektive ambulanshelikopter. Polisen uppger att läget är stabilt för dem.

Inledningsvis stängdes trafiken av i båda riktningarna med långa köer som följd. Trafiken i södergående leddes av vid Moraberg, men vid 21.15-tiden kunde man öppna ett körfält förbi olycksplatsen. För trafikanter på väg norrut så leds man av vid trafikplats Södertälje Syd.

Bärgning pågår, men i nuläget finns ingen prognos på när det åter är fullt framkomligt.