Linköping: Misstänkt rattfylla körde ihjäl fotgängare

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

Vid 20.20-tiden på söndagskvällen inkom larm om att en fotgängare blivit påkörd av en bilist vid korsningen Hamngatan / Drottninggatan i Linköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Vid framkomst kunde de konstatera att det varit ett våldsamt olycksförlopp och att bilisten kört på kvinnan på gångbanan. Den påkörda kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes till Universitetssjukhuset i Linköping, men hennes liv gick inte att rädda.

Föraren av personbilen, en man i 30-årsåldern, fördes även han till sjukhus. Inledningsvis befarades han vara allvarligt skadad, men senare rapporter tyder på att han klarat sig relativt oskadd. Han är nu gripen, misstänkt för bland annat vållande till annans död och rattfylleri.

ANNONS