Nordanstig: Minst 30 bilar i masskrock på E4

FOTO: GOBITEN
FOTO: GOBITEN

En trafikolycka av större omfattning inträffade på fredagseftermiddagen på E4 i höjd med Armsjön i Nordanstigs kommun.

Larmet om olyckan inkom vid 14.30-tiden och enligt de första uppgifterna skulle det då handla om en trafikolycka mellan en lastbil och tre personbilar som inträffat till följd av att lastbilen bromsat för en plogbil. Efterföljande fordon har då inte kunnat få stanna i tid och då kolliderat med varandra. Ingen person skall ha skadats allvarligt.

Under tiden som räddningsarbetet pågick så blev det blir fler och fler trafikolyckor i spåret av den första. Det rapporterades från platsen att det var rejält halt på den aktuella vägsträckan och polisen uppgav att bilisterna i många fall framförde sin bilar i alldeles för höga hastigheter i förhållande till rådande väglag.

Minst 30 fordon blev inblandade i olyckan och åtta av dem behövde bärgas från platsen. Ett 40-tal av mitträckets stolpar kördes ner.

Vid 18-tiden började trafiken så smått att rulla igen i båda körriktningar.

ANNONS