Söderhamn: Man död efter bråk på asylboende

FOTO: ROGER NILSSON
FOTO: ROGER NILSSON

En man är död och flera personer har skadats efter ett stort bråk i Ljusne utanför Söderhamn.

Polisen larmades till adressen där Migrationsverket hyr flera lägenheter vid 15-tiden på lördagen och när patrullerna kom på plats kunde de konstatera att flera personer var skadade. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus, ingen av dem skall ha skadats allvarligt och samtliga skall ha kunnat lämna sjukhuset. Den döde mannen avled under färd till sjukhus i en privatbil, skriver Aftonbladet.

Ett stort polispådrag har sedan dess arbetat på platsen utrustade med förstärkningsvapen och kravallutrustning. Ett område spärrades av och flera personer skall enligt uppgift vara gripna eller på annat sätt omhändertagna av polisen.

Flera boende i området har evakuerades, skriver GD.se som också rapporterar att insatsstyrkan varit på platsen. Vid 22.30-tiden trappades insatsen ner.

Omständigheterna kring det inträffade är ännu oklara.

ANNONS