Södertälje: Knivbeväpnad man skjuten vid attack mot polis

FOTO: SÖREN NILSSON
FOTO: SÖREN NILSSON

Strax före klockan klockan 20 på fredagskvällen larmades polisen till en restaurang på Köpmansgatan i Södertälje.

Två personer hade börjat bråka efter att ha nekats tillträde till restaurangen. När polisen kom på plats gick en av männen till angrepp mot dem, beväpnad med kniv. Enligt uppgifter till Länstidningen Södertälje ska polisen först ha beordrat mannen att stanna och lägga ner kniven. Då mannen inte lyssnade på uppmaningen tvingades polisen avlossa verkningseld, han träffades i benet. Ett stort område kring platsen spärrades av.

Båda männen greps misstänkta för försök till grov misshandel, alternativt hot mot tjänsteman. Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus för vård.

ANNONS