Nyköping: Många trafikolyckor runt Nyköping

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA
FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

När snön på torsdagen föll över Sörmland inträffade det en mängd trafikolyckor och avåkningar i Nyköpingsområdet.

Klockan 12.04 larmades räddningsenheter till E4 norr om Nyköping. Mellan Tystberga och Lästringe hade en bil hamnat i diket mellan körfälten. En person uppgavs vara kvar i fordonet, men det finns inga uppgifter om personskador. Ett körfält kunde hållas öppet förbi olycksplatsen.

Vid 13.20-tiden inträffade ytterligare en singelolycka på E4 norr om Nyköping. Nära Lästringe hade en bilist voltat av vägen. Föraren hade själv tagit sig ut ur bilen när räddningsmanskapet anlände och fördes till sjukhus för kontroll.

Strax före klockan 15 frontalkrockade två bilar på riksväg 53 nära Husby-Oppunda, en person fick föras till sjukhus rapporterar SVT Nyheter Sörmland. I närheten av olycksplatsen gled en lastbil ner i diket, chauffören klarade sig oskadd. Vägen fick stängas av.

Vid 16-tiden inträffade en olycka vid Djupvik. En personbil hade kört av vägen och ut på en åker.

Det ligger på sina håll uppemot en decimeter blötsnö, vilket i kombination med sommardäck säkert varit en bidragande orsak till de många olyckorna.

ANNONS