Gävle: Tioåring knivskuren på väg till skolan i Valbo

FOTO: ROGER NILSSON
FOTO: ROGER NILSSON

En pojke i tioårsåldern blev på tisdagsmorgonen knivskuren när han var på väg till Ludvigsbergsskolan i Valbo.

Pojken ska ha fått ett jack i ansiktet och omhändertogs av skolsköterskan. Flertalet polispatruller larmades till platsen och efter att de lokaliserat brottsplatsen spärrades området av. En kriminalteknisk undersökning pågår och polisen söker efter gärningsmannen.

Eleverna på Ludvigsbergsskolan fick ha sin första rast inomhus på grund av det inträffade, men i  samråd med polisen kommer resten av skoldagen att genomföras som vanligt. På rasterna kommer skolans alla vuxna att befinna sig utomhus, skriver skolans rektor på kommunens hemsida.

Gärningsmannen har inte gripits och polisen är mycket angelägen om att få in tips och iakttagelser kring händelsen. Har du sett något som kan sättas i samband med det inträffade? Ring polisen på 114 14 eller 112 om det är akut.

ANNONS