Gävle: Greps efter biljakt från Tierp till Gävle

FOTO: ROGER NILSSON
FOTO: ROGER NILSSON

Det var strax före klockan 23 på onsdagskvällen som polisen skulle stoppa och kontrollera en bilist på E4 norr om Tierp.

Istället för att stanna så tryckte förare gasen i botten och försökte undkomma polisen. Innan avfarten till Hyttön uppmättes hastigheten till 232,4 kilometer i timmen och efter det ökade bilen hastigheten ytterligare. På grund av den vårdslösa framfarten samt att bilens registrerade ägare förekom för narkotikamissbruk beslutade man att färden måste stoppas för att inte andra trafikanter skulle utsättas för fara.

När bilen svängde av vid trafikplats Gävle Södra så prejade polisen bilen för att hindra den att komma in mot centrala Gävle. Trots de skador som orsakats på den flyende bilen så körde föraren vidare. Men efter en andra prejning vid Brynäsvallen så blev det stopp. Mannen ville dock inte låta sig gripas, varför polisen tvingades använda pepparspray. Han fördes sedan till polisstationen för provtagning och förhör.

Han är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, dopningsbrott genom bruk av dopningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt våldsamt motstånd. Mannen förnekade samtliga brott, förutom grov olovlig körning.

Bilen beslagtogs och kommer att förverkas. Mannen frigavs efter provtagning och förhör i avvaktan på rättegång.

ANNONS