Stockholm: Skyddsvakter utsattes för våld av miljöaktivister

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA
FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

Polis beordrades på onsdagsförmiddagen till Rosenbad i Stockholm efter att skyddsvakter slagit larm om intrång.

I samband med intrånget ska två av skyddsvakterna blivit utsatta för våld. Bakgrunden till det inträffade var att ett antal miljöaktivister ville ta sig upp på ett tak för att hålla upp en banderoll med det texten “Vi låter kolet ligga”, skriver Expressen. Med hjälp av stege lyckades aktivisterna ta sig upp på ett tak ovanför en entré, glädjen blev dock kortvarig och efter att polis kommit på plats var snart aktivisterna nere på marken igen.

Fyra personer greps och är nu misstänkta för våld mot tjänsteman samt grovt olaga intrång. Det finns inga uppgifter om att någon av de våldsutsatta skyddsvakterna kommit till skada.

ANNONS