Norrköping: Omfattande brand vid industrihotell på Händelö

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

Det var strax efter klockan tio på fredagen som larm inkom om rökutveckling från en industrifastighet vid Västra Bravikenvägen på Händelö i Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Vid framkomst kunde man konstatera att det brann kraftigt i en industrilokal och att branden spridit sig till vinden. Förstärkning från Linköping och Söderköping begärdes och ett 20-tal brandmän arbetade med att bekämpa branden, som vid 11-tiden ännu inte var under kontroll.

Ingen person har kommit till skada vid händelsen och lokalerna på området har evakuerats. Släckningsarbetet beräknas inledningsvis pågå fram till klockan 14, men det stod då klart att insatsen kommer att bli längre än så. Två grävmaskiner rekvirerades i syfte att klyva byggnaden på mitten för att på så sätt rädda en del av fastigheten.

Man räknar med att vara kvar på platsen under hela natten.

Räddningsledaren uppmanar boende som drabbas av röken att att stänga fönster, dörrar och ventilation.

ANNONS