Nyköping: Nytt inbrott i gatukök

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA
FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

Det var vid 23.30-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades till Gullans kiosk i Nyköping.

Securitas hade upptäckt inbrott och enligt vittnesuppgifter skulle tre män ha lämnat platsen i en bil. Strax före midnatt så fick en polispatrull syn på den aktuella bilen på gamla E4:an nära Lästringe, men när man skulle stoppa bilen försökte föraren att köra ifrån polisen.

Med hjälp av spikmatta kunde man senare få stopp på den flyende bilen och ur den sprang tre ynglingar in i skogen. En av dem kunde gripas ganska omgående, men de två andra lyckades undkomma. Den gripne är en man förr -92, hemmahörande i Stockholm.

– Det är uppemot 15:e gången som mitt gatukök har drabbats av inbrott nu sedan 2003 när jag tog över verksamheten, säger Lennart Dahlin som är gatuköksägare till fotograf Pontus Stenberg. Alla dörrar är utbytta på byggnaden runt om efter alla inbrott som nu har varit, berättar Lennart vidare, det som stulits är alltifrån snus till papperskorgar.

ANNONS