Nyköping: Trafikolycka med buss på Brunnsgatan

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA
FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

Det var vid kvart över nio på måndagsmorgonen som räddningstjänst, polis samt ambulans larmades till en trafikolycka på Brunnsgatan i centrala Nyköping.

Mellan Nyköpings lasarett och brandstationen hade en linjebuss kört rakt in i en personbil som stod stilla vid ett trafikljus. Bilen blev ordentligt tillknycklad och bussen fick skador på fronten och framrutan spräckt.

Bilisten lastades på bår och fördes med ambulans till sjukhus. Busschauffören kunde ledas in till akutmottagningen av en brandman då akutmottagningen endast var cirka 100 meter från olycksplatsen. Åtta passagerare fanns ombord på olycksbussen, men ingen av dem ska ha kommit till skada.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

ANNONS