Västerås: Brand i radhus i Skultuna

FOTO/TEXT: ANDREAS SANDBERG / 021MEDIA
FOTO/TEXT: ANDREAS SANDBERG / 021MEDIA

Polis och räddningstjänst kallades till Gäddströmsvägen i Skultuna vid 05.40-tiden på söndagsmorgonen, där det brann kraftigt på 2 stycken altaner i en radhuslänga. Elden spred sig snabbt till boendedelarna. Det finns totalt 4 stycken lägenheter i radhuslängan och det var stor risk för spridning till hela längan. Det finns ingen uppgift om skadade personer i nuläget. Resurser från flera brandstationer fanns på platsen.

Det finns resurser kvar på platsen som håller på med eftersläckningen. Två av de fyra lägenheterna är helt eller delvis drabbade, de två andra är förmodligen rök och fuktskadade.

Människor i området är skärrade av det som hänt i den lilla idyllen, folk gråter. En av de drabbade familjerna hade precis flyttat in. Det är folks liv som försvunnit säger en person till 021media.se på platsen som vill vara anonym. Helt sinnessjuk säger en annan.

Då det inte finns någon naturlig orsak till varför branden har uppstått, så har man upprättat en anmälan om mordbrand. Platsen är avspärrad och det kommer att genomföras en teknisk undersökning av brandplatsen så snart det svalnat så man kan beträda platsen. Väktare kommer finnas på platsen. Ingen misstänkt gärningsman finns i nuläget.

Man har upprättat ett kriscentrum i parken intill, dit de drabbade kan vända sig. Även fastighetsägaren Mimer har haft en representant på platsen.

ANNONS