Flen: Älgolycka på riksväg 55 utanför Malmköping

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en viltolycka på riksväg 55 norr om Malmköping i Flens kommun.

Nära Björndammen hade en bilist kolliderat med en älg. Det blev en kraftig kollision och älgen for över bilens tak. Bilen blev stående mitt i vägen, totalt demolerad, och glassplitter samt delar av bilen låg utspridda. Förbipasserande hjälpte till att putta undan bilen till en parkeringsficka och varnade andra trafikanter. Föraren klarade sig utan allvarliga skador, men kände sig stel i rygg och nacke. Älgen dog omedelbart.

När räddningstjänsten kom på plats stoppades trafiken i båda riktningar för att man skulle kunna sanera vägbanan. Även eftersöksjägare kallades till platsen för att undersöka älgen.

ANNONS