Falköping: Tjur räddades ur kanal

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM / JSSNYHETSBILDER.NU
FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM / JSSNYHETSBILDER.NU

En fullvuxen tjur gick ner sig i en kanal vid Bjurum utanför Falköping på fredagseftermiddagen. Larmet inkom till räddningstjänsten vid 14.30-tiden.

Tjuren hade på något sätt lyckats lämna sina betesmarker och hamnat i en kanal som går från Hornborgasjön vidare bort mot Bjurums kyrka, då hade djuret simmat drygt en kilometer innan det gick ner sig.

När räddningstjänsten från Falköping anlänt till platsen begärde man förstärkning från Skara som började ta sig till platsen i båt. Styrkan från Skara behövde dock aldrig ta sig fram, utan kunde återgå till stationen då det gick betydligt enklare att få upp tjuren än man först befarat.

Hela räddningsinsatsen tog cirka två timmar. Den besvärliga terrängen utgjorde även ett bekymmer och insatsen beskrivs som en av de mest svåra på länge. Tjuren, till synes oskadd efter äventyret, fördes till ägarens djurtransport och kunde sedan transporteras bort.

ANNONS