Norrköping: Väpnat rån mot guldbutik – två till sjukhus

FOTO: NIKLAS LUKS
FOTO: NIKLAS LUKS

Strax före klockan 17 inkom larm till polisen om väpnat rån mot en guldsmedsbutik på S:t Persgatan i Norrköping.

Två beväpnade gärningsmän hade varit inne i butiken och där krossat montrar. En av gärningspersonerna hade ett pistolliknande föremål och den andra hade någon typ av tillhygge. Efter rånet försvann gärningsmännen till fots, förmodligen via Dalsgatan i riktning mot Nygatan där en flyktbil väntade.

Flertalet polispatruller samt ambulans skickades till platsen då två kvinnor som befann sig i butiken skadats. De har fått sårskador i samband med händelsen, uppger polisen. De båda skadade fördes till Vrinnevisjukhuset med ambulans.

Polisen spärrade av ett område i anslutning till butiken och på Dalsgatan i backen upp mot Nygatan. Man höll förhör och säkrade eventuella spår samt butikens övervakningsfilm. Signalementet på gärningsmännen vill man inte gå ut med då man tror att det kan påverka ännu ej förhörda vittnen och på så sätt försämra bevisläget.

FOTO: POLISEN
FOTO: POLISEN

En halvtimme efter larmet påträffades en bil som misstänks vara rånarnas flyktbil. Bilen, en blå VW Golf anträffades i Hageby på en gångväg vid Snickaregatan – Bäraregatan. Polisen är intresserad av iakttagelser kring både brottsplatsen och den misstänkta flyktbilens fyndplats.

Polisen utreder ärendet som grovt rån.

ANNONS