Sandviken: Brand i sophus på Nya Bruket

FOTO: ANDREAS BJÖRKLUND
FOTO: ANDREAS BJÖRKLUND

Strax före klockan halv tre natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten till Bessemergatan i Sandviken.

En polispatrull hade hört ett brandlarm och upptäckt hur det brann i en soptunna i ett fristående sophus. De försökte släcka ner branden med handbrandsläckare, men det brann för kraftigt. Brandmännen var snabbt på plats och drog ut den brinnande soptunnan så att elden inte skulle sprida sig till fler soptunnor.

Branden, som tros vara anlagd, är en av flera bränder som drabbat Nya Bruket i Sandviken den senaste tiden.

Kort efteråt fick man samtal om nya bränder. Först en brand på Storgatan, nära Mekonomen, samt en brand på Skolgatan. Även de bränderna tros vara anlagda och polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman.

ANNONS