Gävle: Fel sotare i farten i Gävleområdet

FOTO: GAVLEGÅRDARNA
FOTO: GAVLEGÅRDARNA

Ett företag har börjat göra hembesök hos Gavlegårdarnas hyresgäster, trots att deras tjänster inte upphandlats av Gavlegårdarna. Det oroar våra hyresgäster och därför går vi ut med denna uppmaning.

Man ringer upp privatpersoner och erbjuder sotning och rengöring av imkanaler på ett sätt som anses vilseledande. De påstår att de är utskickade av Gavlegårdarna, men en sådan entreprenör har inte Gavlegårdarna något avtal med.

Enligt kunder som blivit uppringda av företaget handlar det om att göra en lagstadgad kontroll av eldstäder och imkanaler. Rengöring av imkanaler är inget lagstadgat krav. Det är fastighetsägaren själv som bestämmer om ett sådant jobb ska utföras och det är som sagt inget Gavlegårdarna beställt.

Vi råder nu våra hyresgäster att inte godkänna några sådana här uppdrag från företag som ringer upp dem. Vi informerar själva våra hyresgäster när vi ska utföra sotningsarbeten i fastigheten och skickar ut våra egna upphandlade entreprenörer när det är dags för detta skriver Gavlegårdarna på sin hemsida.

ANNONS