Eksjö: Försvunnen 20-åring återfunnen efter stor sökinsats

FOTO: PETER EKSTRÖM

Ett stort sökpådrag inleddes på torsdagen efter att en 20-åring anmälts försvunnen från ett vårdhem i Eksjö.

Polisen fick larmet vid 14-tiden och den försvunne hade då senast setts vid 12.30-tiden vid gamla halkbanan på Kisavägen. Ett stort antal polispatruller sökte efter honom på olika sätt och på en mängd olika platser, dock utan resultat. Man begärde också hjälp av Försvarsmakten som i ett första skede ställde hemvärnsresurser till polisens förfogande.

Under torsdagskvällen trappades insatsen upp ytterligare och två militärhelikoptrar sattes in i sökinsatsen. Polisen vädjade till allmänheten i och omkring Eksjöområdet att söka genom sina olåsta uthus, ladugårdar och liknande utrymmen.

Vid 15-tiden på lördagen kom så dom goda nyheterna. Mannen hade anträffas i skogen av Försvarsmaktens helikopter ungefär 6,5 kilometer norr om boendet. Han var nedkyld, men vid medvetande och fördes till Höglandssjukhuset för vård.

ANNONS