Jönköping: Detonation på skola

FOTO: ARKIV

Vid 11.54 på tisdagen larmades räddningstjänst, polis och flera ambulanser till Bäckadalsgymnasiet i Jönköping. Där har någon kastat in ett föremål i skolans matsal, där ett stort antal elever satt och åt mat, som därefter exploderar.

Lyckligtvis så ska ingen vara allvarligt skadad säger polisen men det har blivit materiella skador i lokalen. Polisen tar reda på föremålet för teknisk undersökning, det ska röra sig om någon form av fyrverkeripjäs tror man.

Polisen har beslagtagit resterna av det explosiva föremålet för undersökning, samt pratar med elever och personal på skolan för att försöka ta reda på vem som kan ha gjort detta. Brottsrubriceringen är i nuläget oklar, men det kan handla om framkallande av fara för annan, allmänfarlig ödeläggelse, skadegörelse, eller något annat skriver polisen.

ANNONS