Örebro: Ambulansbesättning rånades under utryckning

FOTO: ARKIV

Det var under natten mot lördagen den gångna helgen som besättningen på en ambulans blev rånade under utryckning i centrala Örebro.

NA.se skriver att ambulansbesättningen rånades på sin akutväska när de var under utryckning till en adress för att hjälpa en kvinna som krampade. När de arbetade på platsen stal plötsligt en man akutväskan och flydde till fots. Två personer tog upp jakten efter rånaren på cykel och lyckades komma ifatt honom. De höll kvar personen tills polis anlände. Ingen ur besättningen skadades fysiskt, men de chockades av det inträffade och är tagna ur tjänst.

Händelsen rubriceras som rån och den gripne mannen anhölls senare för brottet. Även kvinnan ska vara misstänkt för brott då hon tros ha spelat sjuk för att locka ambulansen till platsen.

ANNONS