Linköping: Många kor innebrända i Bankekind

FOTO: NIKLAS LUKS

Vid 23.40-tiden på onsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en ladugårdsbrand i Bankekind utanför Linköping.

Vid framkomst var en ladugårdsbyggnad övertänd. Kvar i lågorna blev 60-70 kor. Enstaka kor ska ha lyckats tagit sig ut ur den övertända byggnaden, skriver Aftonbladet. Ladan rasade snabbt samman och vid ett-tiden meddelade räddningstjänsten att branden minskat i intensitet och att risken för spridning var liten.

Djurägaren ska ha fått följa med ambulans till sjukhus efter att ha andats in rök i samband med att han försökt få ut djuren. Räddningstjänsten kommer att stanna kvar hela natten och bevaka branden, vars orsak ännu är okänd.

Uppdatering
Brandplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. På torsdagsförmiddagen var brandplatsen fortfarande för varm för att polisens tekniska personal skulle kunna göra någon undersökning, rapporterar SVT Nyheter Öst. Arbetet med att försöka fastställa brandorsaken påbörjas först på fredagen.

ANNONS