Tåg utrymda efter bombhot

FOTO: PONTUS STENBERG / STENBERG MEDIA

Det var strax efter klockan 13 på torsdagen som polisen fick kännedom om att ett tåg mot Stockholm bombhotats.

Tåget stoppades vid Södertälje Syd och man evakuerade de omkring 120 passagerarna. Hundra personer ska också ha evakuerats från Scanias lokaler i närheten av tågstationen, rapporterar SVT Nyheter Södertälje. Tekniker från Nationella bombskyddet begärdes till platsen.

Också i Göteborg har ett tåg bombhotats och även det tåget stoppades och utrymdes. Polisen arbetar med det inträffade som en särskild händelse. Detta innebär att insatsen leds av en stab och att särskilda resurser och personer avsätts för att jobba riktat mot händelsen. Nationella bombskyddet tillkallades till platsen.

Några misstänkta föremål har vid 16-tiden ännu inte påträffats och ingen person har heller kommit till skada. Det är inte heller känt om de båda hoten hänger ihop. I Göteborg har en förundersökning med rubricering grovt olaga hot mot grupp inletts.

Händelserna orsakar stora störningar i den spårbundna trafiken, men enligt en tidig prognos beräknades tågen kunna rulla genom Södertälje vid 16.15-tiden.

Uppdatering
Senare på kvällen meddelades att inga misstänkta föremål hittats på tågen. Händelserna utreds som grovt olaga hot, men någon misstänkt gärningsman finns i nuläget inte.

ANNONS