Eskilstuna: Våldsamt upplopp i Lagersberg

FOTO: TOBIAS STERNHAG

Under tisdagskvällen har det varit stökigt i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna.

Polisen larmades strax före klockan 17 om att det skulle vara bråk vid Lagersbergsskolan. Larmsamtalen visade sig vara falska och när polisen anlände till platsen uppehöll sig ett gäng ungdomar vid kiosken. Plötsligt slängde en av dem sten mot polisen och därefter springer de vidare i området. Snart inkommer flera samtal om skadegörelse. Bland ska rutor ha krossats på Lagerbergsskolan, ett dagis och någon busskur, uppger polisen.

Vid 19.10-tiden gick polisen in med full styrka för att återupprätta ordningen i området. Tre personer ska ha frihetsberövats. En av dem, en man i 20-årsåldern, anhölls senare misstänkt för försök till grov misshandel. Han misstänks ha kastat sten mot polisen i avsikt att skada.

Några personskador har inte rapporterats, däremot har det skett omfattande skadegörelse på fastigheter. Händelsen utreds som våldsamt upplopp.

ANNONS