Norrköping: Halt på vägarna – ambulanser i olyckor under utryckning

FOTO: NIKLAS LUKS

Det är mycket besvärligt väglag på vägarna i Norrköpingsområdet till följd av dagens snöfall och under tisdagseftermiddagen har larmen om duggat tätt.

På väg 851, i höjd med Ursvik på Vikbolandet, körde en ambulans av vägen och slog runt i en skarp kurva. Ingen ur besättningen ska ha skadats vid olyckan. Ambulansen var på väg till en trafikolycka på Rönö där en personbil gått av vägen och voltat. Ännu en ambulans som var på väg till samma olycka blev själv inblandad i en olycka inte långt därifrån, inte heller där kom någon ur besättningen till skada. Båda ambulanserna fick bärgas.

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning i hela Östergötland för snöfall som kan ge 5-7 cm snö fram till sent ikväll.

ANNONS