Tranås: Många döda fiskar i Lillån

FOTO: ANDERS BJÖRK

Det var på torsdagseftermiddagen som mängder med döda fiskar upptäcktes i Lillån i Tranås.

Enligt uppgift ska det handla om tusentals med fiskar som hittats både flytande och på botten av ån, skriver Tranås Tidning. När och hur fiskarna dött är inte klarlagt. Miljö & Hälsa har kopplats in och prover på vatten och fisk ska skickas på analys.

– I dagsläget har vi ingen förklaring till det inträffade. Vi har undersökt vattnet både uppströms och nedströms. På måndag morgon går prover iväg för analys och det är först när vi har fått svaren som vi med säkerhet kan säga vad som har hänt, säger Fredrik Skaghammar, miljö- och hälsoskyddschef i Tranås kommun.

Enligt kommunen har det påverkade vattnet ingen koppling till det kommunala dricksvattnet så boende i närheten behöver inte känna någon oro.

ANNONS