Tranås: Stora avspärrningar efter bombhot

FOTO: ANDERS BJÖRK

Det var vid 17-tiden på tisdagen som SOS kontaktade polisen angående ett hot som riktats mot en adress i Tranås.

Enligt hotet skulle en explosion inträffa på Tingsvägen. Polis och räddningstjänst skickades till platsen och fastigheten började utrymmas. Klockan 18.30 meddelade polisen att ett föremål hade hittats utanför fastigheten som kan ha med hotet att göra. Bilder av föremålet skickades till nationella bombskyddet som beslutade att skicka bombtekniker från Göteborg för att titta närmare på fyndet.

Delar av Tingsvägen spärrades av för att inte fler fordon och personer skulle ta sig till adressen.

Klockan 21 hade bombtekniker anlänt till platsen. De undersökte föremålet och en timme senare hade man sprängt detta på ett kontrollerat sätt. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av föremålets rester.

ANNONS