Norrköping: Våldsam villabrand utanför Svärtinge

FOTO: NIKLAS LUKS

Det var vid 20.30-tiden på torsdagskvällen som larm inkom om brand i en villa på Ristvägen nära Svärtinge utanför Norrköping.

Räddningstjänst från flera stationer skickades till platsen tillsammans med ambulans och polis. Vid framkomst slog lågor upp genom taket och det stod snart klart att huset var bortom all räddning. En person är förd till sjukhus, oklart med vilka skador. Enligt tidiga uppgifter befarades en hund och en katt finnas i huset. Hunden ska enligt uppgift ha räddats.

Huset kommer att få brinna ner under kontrollerade former och insatsen inriktas istället på att förhindra spridning till omgivande byggnader och terräng.

Uppdatering
Polisen har gripit en man misstänkt för mordbrand samt grov misshandel. En kvinna vårdas på sjukhus. Hennes skador bedöms av sjukvården som allvarliga. En teknisk undersökning kommer att genomföras så snart det är möjligt