Stockholm: Allvarligt elfel orsakade tågstopp

FOTO: JOHAN THUNBERG

Tågtrafiken söder om Stockholm stoppades under flera timmar på onsdagskvällen till följd av ett allvarligt elfel.

Det var vid 18.30-tiden som två personer larmade SOS om att tågledningar sprakade utmed spåret mellan Flemingsberg och Älvsjö. Räddningstjänsten skickades till platsen för att undersöka det inträffade, men kunde inte hitta någon brand, skriver Aftonbladet. Istället handlade det om ett allvarligt elfel och all tågtrafik mellan Flemingsberg och Älvsjö fick stoppas. Ett tåg som blivit stående evakuerades.

Felet orsakade totalstopp för både pendeltåg och fjärrtåg. Många resenärer blev strandade längs med stambanan och först vid 21-tiden meddelades att tågtrafiken kunde börja återupptas på två spår. Ett 20-tal avgångar ska ha fått ställas in och det råder kraftiga förseningar.

ANNONS