Norrköping: Bilbrand på Plankgatan

FOTO: NIKLAS LUKS

Klockan 00.28 natten mot söndagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Plankgatan i Norrköping.

Det brann med lågor i kupén på en parkerad personbil. Fler bilar stod parkerade intill den brinnande bilen, men lågorna kunde dämpas av allmänhet med hjälp av handbrandsläckare. När brandmännen kom på plats kunde dom snabbt släcka branden. Bilen fick dock rejäla brandskador.

Efter att branden släckts säkrade polisen spår på platsen, bland annat hittades en yxa som kan ha använts till att krossa någon av bilens rutor. Branden tros vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer att upprättas.

Strax innan branden upptäcktes hördes smällar och sedan ska en moped ha setts lämna platsen, berättar Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

ANNONS