Ludvika: Brobygge rasade – tolv skadades

FOTO: TORBJÖRN WÅHLIN

Det var vid 14-tiden på torsdagen som ett stort räddningspådrag skickades till centrala Ludvika efter larm om att ett brobygge rasat.

18 personer blev inblandade i olyckan, tolv av dem skadades. Av de skadade ska sex personer ha ådragit sig allvarliga skador, men ingen av dem av livshotande karaktär.

Olyckan inträffade i samband med ett gjutningsarbete där en platta skulle gjutas. Av ännu okänd anledning kollapsade då stålställningen som håller uppe själva träformen för gjutningen. har kollapsat– samtliga av dem byggnadsarbetare – ska ha varit inblandade i själva arbetsplatsolyckan.

Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka och en anmälan om arbetsmiljöbrott har upprättats, skriver SVT Nyheter Dalarna.

På grund av olyckan är det stopp i tågtrafiken genom Ludvika. Detta påverkar tåg från Hallsberg/Örebro till Borlänge/Gävle och Hallsberg/Örebro till Fagersta/Västerås. Någon prognos på när tågen kan rulla igen finns i nuläget inte.

ANNONS