Tranås: Anlagda bränder i två pizzerior

FOTO: ANDERS BJÖRK

Under natten mot tisdagen brann det i två pizzerior i Tranås. Bränderna tros vara anlagda.

Det första larmet inkom vid 02.15-tiden. Det brann på en pizzeria vid Majorsgatan och när brandmännen anlände till platsen möttes dom av en fullt utvecklad brand. Bara fem minuter efter det första larmet kom ett nytt larm, det brann nu i en pizzeria på Lilla Sveagatan. Tranåsstyrkan fick dela på sig samtidigt som förstärkning från Gränna, Eksjö Aneby, Österbymo och Boxholm begärdes till platsen.

Båda pizzeriorna är belägna i bottenvåningen på flerfamiljshus. Boende i de aktuella fastigheterna fick evakueras och en kvinna i 90-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ha andats in rök.

Det råder ingen tvekan om att bränderna är anlagda. Molotovcocktails har hittats i anslutning till minst en av pizzeriorna och enligt vittnesuppgifter ska maskerade personer ha setts springa från platsen.

Polisen har påbörjat två utredningar om mordbrand.

ANNONS